när vardagen lunkar på

Det mesta lunkar på, och känns inte som man får tid över till mer än jobba och pyssla om de små odlingarna...

När det kommer till odlingarna så är det mycket test just nu, har grotestat enhel del fröer från förra årets skörd med varierat resultat, mestadels positivt förutom mjölmajsen som är under 10% i grobarhet. Bönor och ärter växer så det knakar och borde flyttats ut vid det här laget, men det är bara april så man vet inte om det kommer nån frostnatt eller inte. Landen är inte heller helt klara, ska utöka de i år så får nästan en dubblering av arealen.

har ett sorgligt område i trädgården som jag inte brytt mig om de senaste 10 åren, eller snarare under de 13 åren som jag bott här. Så det har varit översvämmat med nässlor... Står par stora lävträd där också som varje höst fäller sina löv där. Så igår testade jag och kratta undan döda nässlor och löv och jorden där under var riktigt bra. Så kan jag bara få bort nässlorna så finns där ett land på 50-100 kvadratmeter att nyttja. Funderar lite på hallon och björnbär där sen. Eventuellt också sätta bikuporna där, men då får jag nog fixa marken lite bättre med grus.

En sak jag aldrig lyckats med, och inte mina grannar heller, är att få rabarber att växa. Nått strul med jorden troligen, PH't kanske? Iaf, just nu har jag en hel del rabarberfröer planterade och gjort iordning en stor odlingslåda för dom. Kanske går bättre om man drar de från fröer och låter de bo i köpejord.

Men nu får det bli att återgå till fundera på hur jag ska få plats med alla mina odlingar här inne, och simultantitta på star trek

blog comments powered by Disqus