Nyhetsknarkande

Nyhetsknarkande

 

Uppkopplad och informerad, alltid matad med senaste händelserna, medveten om allt från grannens senaste blogginlägg om hundens toalettvanor till ett misstänkt uppgjort snigelrace i Kenya. Vi får inte missa nått, är vi inte medvetna om det senaste så fungerar vi inte längre. Är vi inte medvetna om alla orättvisor så är vi inte ansvarsfulla medborgare.

 

Men vad blir bättre för vi sitter på nätet och knarkar nyheter flera timmar varje dag? Troligen inget, för vi måste få vår fix så pass ofta att en guldfisks attention span vore en förbättring för vår del. Vi måste få det så ofta och snabbt att en längre artikel som faktiskt går in på djupet tar för lång tid att läsa och vi går vidare till något att bli tvånsmatad med från twitters trygga 140 teckan. Snabbt och ytligt. Precis som vi vill ha det.

 

En summering av länk på FB blir allt vi läser, ser vi rubriken så kan vi genast förstå allt vad som finns i artikeln och vår uppfattning är klar, mer ska inte behövas. En liten snygg kommentar och invänta likes, good enough. Vi är bekräftade som upplysta medborgare. Vad var nästa ämne? Keep'em coming

 

Vad skulle hända om man helt enkelt bara skippade alla nyheter under en vecka? Tja, skulle ett krig bryta ut så lär man märka det så nog ingen risk man går omedveten om det.

 

Nä, vi byter ut nyheterna en vecka och spenderar tiden och energi på baka istället. Så slipper man dessutom få dåligt samvete över alla nyheter som trillar in om hur farligt det är baka, eller äta bröd, eller äta. Man kanske skulle bli.. lite lyckligare?

 

blog comments powered by Disqus